đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Hitta det du letar efter pÄ Twitter

| | | | LĂ€stid: 1 minuter (1213 tecken)

SkÀrmdump frÄn Twitters sökfunktion.

Twitter Àr i första hand ett verktyg för realtidskommunikation. Men det finns olika sÀtt att blicka tillbaka i flödet. Ett Àr att anvÀnda sökfunktionen.

LÀngst upp i webblÀsaren finns en sökruta nÀr du Àr inloggad pÄ ditt Twitter-konto. Men ofta föredrar jag att anvÀnda den avancerade sökfunktionen.

HĂ€r gĂ„r det att avgrĂ€nsa din sökning pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt: Vilka ord ska vara med? Vilka fĂ„r inte vara med? Är de tweets du letar efter skickade frĂ„n eller till ett visst konto? Kanske Ă€r det ett twitterutbyte mellan tvĂ„ konton du letar efter.

Jag anvÀnder ofta det sista alternativet, ibland i kombination med avgrÀnsningen i tid, för att hitta twitterdiskussioner jag haft med andra konton. Ett vÀldigt effektivt sÀtt att pÄminna mig om vad som faktiskt skrevs, eller vad nÄgon tipsade om som svar pÄ en frÄga jag stÀllt.

Det gÄr ocksÄ att anvÀnda Ifttt för att bevaka Twitter med hjÀlp av sökningar.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]